Asiatisk inspireret salat med oksekød og mango

Eton mess

Jeg har tidligere nævnt, at min yndlingsdessert/kage er pavlova. Eton mess indholder stort set samme ingredienser, og er derfor også en af mine favoritdesserter! Kombinationen af den knasende marengs, den bløde flødeskum og syrlige jordbær er altså bare fantastisk, efter min mening.
Udover, at den kræver få ingredienser, er den også super nem at lave, så her kan alle være med.
Eton mess er efterhånden lavet i mange versioner, men her får I min fortolkning af den skønne sommerdessert.

Ingredienser
4 pers.

Marengs:
40 g. Æggehvide (stuetemperatur)
40 g. Sukker
25 g. Flormelis
2 spsk. Frysetørrede jordbær

Flødeskum:
2 dl. Fløde
1 Vaniljestang
1 tsk. Sukker

Ca. 350 g. Jordbær
4 Dessertglas (Mine er fra Mette Blomsterberg)

 

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til den er helt stiv, og vend derefter forsigtigt flormelis i, så du ikke slår luften ud. Jeg vil desuden foreslå at si flormelis i, så man undgår klumper.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør et mellemtyndt lang marengs ud. Drys frysetørrede jordbær ud over.
Bag ved 100 grader i ca. 1 time og 15 min. Lad din marengs køle af.

Begynd imens at skrabe vaniljekorn ud og del dem med sukker. Pisk fløde og vaniljekorn sammen til en lækker vaniljeskum.
Orden herefter dine jordbær og skær dem ud i kvarte eller halve, afhængigt af størrelse.

Når din marengs er kølet af, brækkes den i stykker og anrettes i et dessertglas med flødeskum og jordbær, hvor elementerne skiftevis lægges i lag. Jeg putter altid flødeskum i sprøjtepose, så det er nemmere at styre og ser flottere ud i glasset.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk inspireret salat med oksekød og mango