Koldskål med marengskys og jordbær
Jeg har elsket koldskål lige så længe, jeg kan huske tilbage. Det bringer nogle skønne sommerminder frem, og er en af mine favorit sommerdesserter – specielt når den bliver piftet lidt op, som i denne opskrift.
Det er nemt at gå ned og købe en koldskål i et supermarked, men det er altså næsten lige så nemt at lave sin egen. Det smager meget bedre og ser flottere ud med store sorte vaniljekorn i.
Ingredienser
1 l. Kærnemælk
8 dl. Tykmælk
4 Æggeblommer
1 Vaniljestang
2 spsk. Sukker
Saft og skal fra 1/2 citron
Derudover
Marengskys
Friske jordbær
Kammerjuker
Stedmoderblomster
Fremgangsmåde
Skab vaniljekornene ud og del dem med lidt af sukkeret, så de fordeler sig pænt fra hinanden i koldskålen.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Vend herefter koldskål og tykmælk sammen med æggesnapsen og smag til med citron.
Put dine favorit toppings på og nyd din hjemmelavede koldskål.
Ingen kommentarer endnu