Soya-honning marineret laks med sesamfrø og forårsløg

Verdens bedste iskaffe

Jeg ELSKER iskaffe og drikker gerne en eftermiddagen når jeg kommer hjem fra arbejde (Dog ikke med flødeskum til hverdag).
Når jeg har venner på besøg, serverer jeg ofte iskaffe i stedet for en alm. kop kaffe. En af mine veninder har endda udråbt den til at være verdens bedste iskaffe, og jeg må være ærlig og sige, at jeg er enig med hende.  Jeg bestiller efterhånden aldrig længere iskaffe når jeg er ude, fordi jeg bliver skuffet over, at den ikke er lige så god som den jeg selv laver, haha.

Ingredienser
1 Kaffekapsel (jeg bruger de grønne fra Faitrade)
2 spsk. kondenseret mælk
1/2 tsk. Vaniljesukker
2 dl. mælk  (jeg fylder til nederste kant i mit mason jar, som på billedet)
1 dl. Fløde til flødeskum (kan undlades)
1 tsk. kakaopulver til at drysse over flødeskum (kan undlades)
En håndfuld isterninger

Fremgangsmåde
Jeg laver altid min iskaffe i et mason jar. Så synes jeg at forholdende passer, men prøv dig frem.
Lav først kaffen. Jeg vælger den store kop på min Nespresso maskine.
Imens kaffen er varm, hælder jeg kondenseret mælk i, da det har nemmest være at “smelte”, når kaffen er varm.
Jeg foretrækker at sætte glasset med kaffe på køl el. frost, inden jeg går videre, men hvis du ikke har tid til det, kan du bare putte ekstra isterninger i til sidst.
Imens piskes fløden til skum, og fyldes på sprøjtepose med stjernetyl.
Rør nu vaniljesukker i kaffen og afslut med mælk og isterninger. Til sidst sprøjtes flødeskummen på toppen og kakaopulveret drysses, gennem en sigte, udover flødeskummen.

Og nu kan du nyde verdens bedste iskaffe! Lad mig gerne høre, om du er lige så vild med den som jeg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soya-honning marineret laks med sesamfrø og forårsløg