Bahn Mi Sandwich

Appelsincheesecake med kakaobund

Jeg fik i weekenden lyst til at lave en ny variant af en cheesecake, som jeg ikke har lavet før.
For nyligt lavede jeg fyldte chokolader med orangeknas (som jeg nok skal få lagt en opskrift ud på, inden længe), og det var dem der inspirerende mig til at lave denne appelsincheesecake med kakaobund. Den endte heldigvis med at blive lige så god som håbet!


Ingredienser

Bund:
250 g. Digestive
50 g. Hasselnødder
125 g. Smør
5 spsk. Kakaopulver

Appelsin flødeostcreme:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
4 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
Saft og skal fra 2 økologiske appelsiner

Gelé:
150 g. Sukker
1 dl. vand
8 Blade husblas
Saft fra 3 appelsiner
Orange konditorfarve

Pynt:
Marengskys
Ananaskirsebær
Bladguld
Blomsterblade (Jeg har brugt nelliker)

 

Fremgangsmåde

Bund:
Blend kiksene i en minihakker, og hak hasselnødderne mellem-fint. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Bland kiks og nødder og sigt kakaopulver i. Til sidst blandes det smeltede smør i og røres godt sammen til en ensartet masse. Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd den med kageplast. Fordel herefter kiksemassen. Tryk lidt op ad siderne på formen. Sæt formen i køleskabet, imens du laver flødeostcremen.

Appelsin flødeostcreme:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, vanilje og appelsinskal og saft sammen i en skål. Gem noget af appelsinsaften, og varm det ved lav varme i en kasserolle.
Smelt husblas i den varme appelsinsaft, og rør det i blandingen. Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen. Sæt kagen på køl i nogle timer, inden du laver gelé. Helst natten over.

Gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog appelsinsaft, vand og sukker op til sukkeret er smeltet, og tilsæt herefter konditorfarve og rør husblas ud heri.
Lad geléen køle af inden den hældes på kagen, men pas på, at den ikke når at sætte sig.

Pynt:
Pynt kagen med det du synes er flot eller lige har ved hånden. Jeg brugte marengskys, ananaskirsebær, bladguld og blade fra nelliker.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bahn Mi Sandwich